Szeretettel köszöntelek!

enig
Renáta vagyok, pedagógus, informatikus-könyvtáros, tanulástréner, egyéni- és csoportos sportedző.

Hiszek abban, hogy minden gyermek nyitott  a világra és a legjobbat hozza ki magából, ahogy a képességeit felfedezi és használatba veszi. Hiszem, hogy azzal tehetjük a legtöbbet, ha ebben segítünk nekik!

Ezért összegyűjtöttem a legkorszerűbb interaktív módszereket, melyek legjavát sűrítem a foglalkozásokba.

Több mint 12 évet töltöttem iskolában, ahol a munkámban mindig az innováció lehetőségét kerestem. A tanítás során előtérbe helyeztem a gyermekek önfejlesztési lehetőségeit, a folyamatos motiváció fenntartását, a harmonikus személyiséghez szükséges attitűdök fejlesztését.

Informatikából ismeretterjesztő és iskolai foglalkozásokat vezettem. Fővárosi és kerületi bemutató órákat tartottam a magyar irodalom, a történelem és az ének-zene tantárgyakhoz kapcsolódóan.

Kiemelten foglalkozom a szellemi tulajdonvédelem kérdésével, a helyes forráshasználattal, továbbá az Internet káros hatásaival. A munkám során felhasználom a világnapok és a kulturális ünnepek programlehetőségeit.

A tanulástanítás, a pszichológia mellett másik nagy elköteleződésem a sport. Igyekszem a mozgást minél inkább megszerettetni és hozzákapcsolni más tevékenységekhez, mint a tanuláshoz is. Számos korszerű kutatás bizonyítja, hogy a gyermekek fejlődésében rendkívül fontos a megfelelő mozgás. Kifejezetten agyműködést fejlesztő, serkentő gyakorlatokat használok a foglalkozásokon. A mozgás és a lazítás fontos szerepet kap a stresszkezelő gyakorlatokban is.

A tanfolyamok 10 éves kortól a felnőttekig szólnak, mert tanulni mindig lehet és érdemes! A szülőknek összeállított foglalkozásokon bemutatom a legújabb tanulásmódszertani és nevelési kutatások eredményeit, rövid, praktikus, használható módon, hogy otthon már alkalmazhassák is.

Publikációk, könyvbemutató:
• Ilyés Renáta: Könyvtárhasználati bemutató óra In: Könyvtári levelező/lap, 2007. (19. évf.) 6. sz. 31-32. old.
• Ilyés Renáta - Melykóné Tőzsér Judit: Könyvtárhasználati feladatok: Módszertani segédanyag és óravázlatok hagyományos és elektronikus források használatához.- Budapest: 2008
A kis KTE könyvek sorozat köteteinek könyvbemutatója a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon: Elérhetőség: Ktep.hu. XX. Budapesi Nemzetközi Könyvfesztivál.
A könyvről: Könyvtárhasználati feladatok.
Keresztfalviné Ilyés Renáta: Szellemi értékeink védelme és felhasználása: korszerű plágiumkeresés In: Könyvtári Figyelő, 2014. 24. (60.) évf. 1. sz. 29-41. old.
Az Internet veszélyei. A témáról megjelent cikk a második kerületi lapban: Gyerekek a világhálón – iskolai fórum a Medvében. Budai Polgár Online, 2010. 01. 21.
Könyvtári Világnap. In: Budai Polgár. XVI.évf. 23.sz. (2007) p. 9. Online: Budaipolgar.hu.
• személyes interjú, „Új utakon” címmel In: Modern iskola, 2016. (megjelenés folyamatban)